Новости

КИНГ ИЦТ конференцијата Мипро 2015 година


КИНГ ИЦТ традиционално учествува на Мипро конференцијата, која оваа година се одвива во Опатија од 25 до 29.05.2015 година.

На овогодинешната конференција предавање во име на КИНГ ИЦТ ќе одржи менаџерот за бизнис развој Ивица Иванчиќ, со темата на "известување и визуелизација на податоци".

Предавањето е на програмата во средата 27.05.2015 година во рамките советувањата мипробис- Деловен интелигентни состав (од 15 до 19 часот). Наменето е за сите деловни корисници кои сакаат да дознаат повеќе за придобивките од претстојните IBCS (меѓународен бизнис комуникациски стандард) стандард и да се подобри квалитетот на известувањето во својата организација. IBCS предвидува како извештаите треба да изгледаат  за да на најдобар начин ги прикажат на информациите за деловните корисници, наместо да корисните и важни информации бидат изгубени во шумата на податоци прикажани на извештајот.

Повеќе за конференцијата на официјалната веб- страницата на Мипро 2015 година.