Новости

КИНГ ИЦТ на регионалниот SEE mobility саем


Во Белград на 26 и 27 април одржан е првиот меѓународен саем за воена за транспортна технологија под називот SEE mobility 2017 на кој бројни компании од земјите од Европска унија и поширокот ги презентираа напредните технологии за патен, железнички, јавен и поморски сообраќај. На саемот учествуваше и КИНГ ИЦТ кој меѓу останатите ги презентираше своите решенија за побрз, поефикасен и подобар транспорт. Претставена е електронската наплата на превозот, системот за плаќање на јавниот превоз за ZET и електронската наплата на патарини за Hrvatske Autoceste.