Новости

Најдобрите програмери од Техничкиот факултет во КИНГ ИЦТ


На натпреварот Code.Challenge 2014 пријавени се  23 студентите кои во текот на семестарот внимателно ги решаваа своите задачи и собираа поени, и за нивната напорна работа и посветеност беа наградени. Наградите беа доделени на тројцата најдобри, додека е дадена и специјална награда за креативност.

Наградата за прво место, лаптоп компјутер, ја освои Џон Синек. Второто место,паметен телефон како награда отиде кај Домагој Меди. Трето место, таблет освои Марко Црњач и  награда за креативност,SSD пренослив уред доби Карло Ковач.

По воведниот говор од страна на организаторите на натпреварот, проф. Александар Радован и проф. Иван Цезар, директорот на секторот за испорака на софтвер во КИНГ ИЦТ Роко Роич накратко на студентите им ја претстави компанијата КИНГ ИЦТ и различните видови на технологија и програмски јазици кои се користат во работата на проекти, како што се NET, Java, Groovy, Mobile, GIS, BI / DWH, C ++, jQuery, ...

Преминот од студентските денови во денешниот деловен свет е интересен и предизвикувачки. Тоа е она што на студентите им го изјаснија поранешни студенти на ТВЗ, а денес вработени во КИНГ ИЦТ, пренесувајќи им ги своите искуства со разни проекти на кои  работеле по завршувањето на факултетот и ги упатија нашите гости во малите тајни на својот занает.

Гости беа прошетани низ просториите на  КИНГ ИЦТ,  работните простории, но и оние за релаксација и инспирација, како што се на фитнес, сауна, дневна соба со маса за билијард, ресторани и други убави места.