Новости

Четврто издание на Change-конференцијата

Change-конференцијата за софтвер е посветена на enterprise-решенијата и оваа година ќе ги собере на едно место светските експерти и регионалната ИТ-заедница. Во фабриката „Краш“ во Загреб на 28 септември 2019 година ја продолживме успешн …

Се одржа Денот на отворени интеграции 2019

Бројот на компании, вработени, вкупни приходи и извоз на ИКТ секторот во Хрватска расте, но предизвикот е да се најде соодветен број ИТ-експерти. Наведената ситуација може да се примени и на КИНГ ИЦТ, компанија која во 2018 година го потврди статусот …

Уште 7 дена до конференцијата „Ден на отворени интеграции“

Денот на отворените интеграции уште еднаш ќе ги собере домашните и светските стручњаци од деловниот и ИТ светот. Преку предавања, тркалезни маси, и работилници на технолошките партнери, посетителите ги очекува богата сестрана програма која ќе покрие …

Наскоро Ден на отворени интеграции 2019

Ни претстои 14-тиот Ден на отворени интеграции на фирмата КИНГ ИЦТ, што ќе се одржи на 21 март во Загреб. Во своето ново издание, деловно-информатичката конференција повторно ќе ја собере деловната заедница, ќе доведе домашни и странски стручњаци и ќ …

Извештај за работењето во 2018 година

 Дваесеттата година од работењето на КИНГ ИЦТ ќе биде запаметена по натамошниот раст на работењето и портфолиото. Позитивните економски движења и дигитализацијата на работењето придонесуваат за трендот на пораст со кој КИНГ ИЦТ ја завршува своја …

Се одржа 3-тото издание на конференцијата Change

На третото и досега најголемото издание на конференцијата Change, повторно се собраа повеќе од 400 ИТ експерти, кои го споделија меѓусебно своето знаење и искуство во текот на целодневната програма. Во својот воведен говор, претседателот на КИНГ ИЦТ …

Change Con 2018

Две успешни изданија резултираа со третиот што доаѓа. Софтверската конференција Change посветена на enterprise решенија се враќа на 20 октомври во фабриката Краш во Загреб и повторно ќе ја обедини регионалната заедница на програмери и најдобрите пред …

ДЕН НА ОТВОРЕНИ ИНТЕГРАЦИИ 2018 год.

Дигитализацијата на индустријата и неочекуваните пазарни движења ги менуваат досега воспоставените деловни правила. Новите правила бараат нов пристап. 13-тата конференција Ден на отворени интеграции ќе се одржи на 22 март 2018 година во просториите н …

Преглед 2017: Региони, партнерства и награди

Единаесеттата година на КИНГ ИЦТ во БиХ е одбележена со големи проекти и со освоени награди. Меѓу најзначајните проекти, секако е проектот е-услуги со кој беа поврзани 14 институции на Босна и Херцеговина и Република Српска. Станува збор за досега н …

КИНГ ИЦТ: Преглед на годината

Тековниот раст на глобалната економија се случува благодарение токму на дигиталната економија. Иновациите и дигитализацијата на бизнисот ја поттикнуваат конкурентноста и ги решаваат постоечките структурни слабости. Од друга страна, модернизацијата на …

Втората Чеинџ (Change) конференција во Загреб собра светски ИТ- експерти

Второто издание на софтверската конференција „Change“, во конференциската сала на фабриката Краш, собра 400 експерти од ИТ-светот. Меѓународните предавачи (27 предавања и 28 предавачи) ја потврдија улогата на „Change“, како ко …

КИНГ ИЦТ Мајкрософт партнер на годината за Босна и Херцеговина во 2017 година

Во конкуренција na партнери на Мајкрософт (Microsoft) кои испорачуваат водечки решенија на клиентите врз база на Мајкрософт технологијата, КИНГ ИЦТ беше именуван за Мајкрософт партнер на годината во Босна и Херцеговина. Мајкрософт годишно од доделув …

КИНГ ИЦТ партнер на Научниот пикник

Од 26 до 28 мај во Загреб се одржува шестиот по ред Научен пикник во организација на Здружението професор Балтазар, Здружение ZEZ, CARNet и институт Ruđer Bošković. Научниот пикник е проект за популаризација на науката и уметноста, меѓуна …

КИНГ ИЦТ на регионалниот SEE mobility саем

Во Белград на 26 и 27 април одржан е првиот меѓународен саем за воена за транспортна технологија под називот SEE mobility 2017 на кој бројни компании од земјите од Европска унија и поширокот ги презентираа напредните технологии за патен, железнички, …

КИНГ ИЦТ на саемот ASDA 2017

Во сплитската Спаладиум арена одржан е меѓународен саем за војна индустрија на кој е презентирана војна опрема, наоружување, како и бројни други сигурносни производи и решенија. На саемот учествуваа 138 излагачи од 23 земји, а меѓу нив беше и КИНГ ИЦ …

КИНГ ИЦТ и Check Point за безбедноста

Дали Cyber просторот e доволно безбеден за Вашите податоци,  кои се опасностите и како да ги спречите? Одговорите на овие прашања Ви ги понудија  КИНГ ИЦТ и познатата компанија за безбедносни решенија Check Point  на настан посветен на …

Одржан 12-ти Ден на отворени интеграции

Главна тема на овогодинешниот ДОИ е за дигитализација: предавачите  претставиле голем број на проекти со кои Хрватска ќе влезе во дигиталната ера Директорката на важна банка за развој, шефот на голема ИКТ компанија и државниот секретар во минис …

Десет години на КИНГ ИЦТ во Босна и Херцеговина

Фирмата КИНГ ИЦТ оваа година слави 10 години на деловно работење во Босна и Херцеговина. Прославата на десеттиот роденден се одржа на 23 ноември во Пивница ХС во Сараево, во друштво на партнери, соработници и клиенти на компанијата. Фирмата КИНГ ИЦ …

Софтвер за земјоделците во Федерацијата на БиХ

КИНГ ИЦТ имплементираше решение за Министерството за земјоделство, водостопанство и шумарство, како носител на проектот, а наменето за земјоделците во Федерацијата на БиХ. Софтверот за обработка на финансискaта поддршка во земјоделството и Интернет …

Системите за известување во образованието, ЦУЦ 2016

КИНГ ИЦТ учествува на 18-та годишна конференција на КАРНет (CARNet) како сребрен спонзор.Во рамките на програмата ќе се претставиме со предавањето на тема напредни системи за известување во образованието. Оваа година конференцијата за корисниците на …

КИНГ ИЦТ ја доби наградата на Мајкрософт за најдобро имплементирано решение

На конференцијата Партнер ден 2016, која традиционално ја организира Мајкрософт БиХ, добивме награда за најдобро имплементирано решение на МС технологија во минатата година. Конференцијата се одржа на 3 октомври во хотелот Холидеј во Сараево и собра …

Учествуваме на 7- меѓународно советување за железници

Во вторник на  4 октомври 2016 год. , во салата на Хрватската стопанска комора на  Рузвелтовиот плоштад 2 во Загреб ќе се одржи 7-мото меѓународно советување за железници. Организатор на советувањето е Хрватското друштво на инженери за па …

Учествуваме на Чек Поинт Секјурити Деј

Во среда, на 28 септември на Техничкото велеучилиште во Загреб ќе се одржи конференција Чек Поинт Секјурити Деј (Check Point Security Day). Конференцијата ја организира компанијата Чек Поинт која со своето портфолио на производи и решенија на кори …

Организираме Ченџ (Change) конференција!

КИНГ ИЦТ ja иницира својата прва специјализирана и отворенa техничка конференција посветена исклучиво на темите поврзани со развојот на ентерпрајз (enterprise) решенија. Ченџ-конференцијата ќе ги собере експертите од Хрватска и регионот, a низ интере …

На конференцијата ЦЕЕСЦА ќе го презентираме проектот кој е имплементиран во ХЖ Патнички превоз

Од 12 до 14 септември во Дубровник ќе се одржи  20-та ЦЕЕСЦА-конференција. Организатор на конференцијата е истоименото здружение Централ Истерн Јуропиан Смарт Кард Асосиејшн (Central Eastern European Smart Card Association) која заедно ги собир …

Ние учествуваме на ФСЕЦ 2016

На 14. и 15. октомври во Вараждин ќе се одржи ФСЕЦ 2016, конференција посветена на информатичка безбедност. Освен внимателен избор на теми и предавачи, специфичноста на ФСЕЦ конференцијата, е да обезбеди можности за собир на ИТ-професионалци во обла …

Партнерство со компанијата Глобал кaше (Global Caché)

КИНГ ИЦТ потпиша договор за партнерство со Глобал каше, компанија специјализирана за управување и контрола на мултимедијални уреди. Американската компанија Глобал каше е присутна на пазарот од 2002 година.Во развојот на производите, компанијата се фо …

КИНГ ИЦТ го реализираше проектот за електронска размена на податоци помеѓу државните институции во Република Македонија

Министерството за информатичко општество и администрација на Република Македонија, како надлежна институција за развој и промоција на информатичкото општество, како и за креирање на национална ИКТ стратегија, го иницираше проектот за модернизација на …

Потпишан договор за реализација на проектот „Имплементација на заеднички сервиси за e-услуги“

Драган Ќузулан, координаторот за реформа на јавната администрација и Адис Побриќ, овластениот претставник на фирмата КИН ИЦТ, денес во Сараево, потпишаа договор за реализација на проектот „Имплементација на заеднички сервиси за e-услуги“. …

ДМС решение во органи на државната управа во Република Македонија

Владата на Република Македонија во 2012 година започна опсежен и комплексен проект, чија крајна цел беше подобрување на оперативната ефикасност во органите на државната управа и подигање на квалитетот на услугите кои министерствата ги нудат на граѓан …

Подобрување на партнерскиот статус Чек поинт (Check Point)

Со гордост објавуваме дека КИНГ ИЦТ врз основа на постигнатите резултати и стекнатите стручни  сертификати  постигна повисоко ниво на партнерски статус  на  компанијата Чек поинт.Со подигнувањето на партнерскиот статус  влего …

Претставени најнови Фортинет (Fortinet) решенија

На  14.06.2016 година, вторник, собравме 30-тина заинтересирани корисници со цел подобро да ги претставиме најновите решенија од  компанијата Фортинет.Фортинет разви решенија кои помагаат во целокупната заштита на ИКТ инфраструктурата од вн …

КИНГ ИЦТ на конференцијата Мипро 2016

КИНГ ИЦТ традиционално учествува на Mипро конференцијата која, и оваа година, се одржа од 30.5. до 3.6.2016 година во Опатија.Оваа година на конференцијата, во име на КИНГ ИЦТ, Нино Талиан, шеф на одделот за информатичка безбедност, одржа предавање с …

КИНГ ИЦТ на конференцијата JavaCro'16

Конференцијата „JavaCro'16“, што се одржа од 18 до 20 мај на Црвениот остров во близина на Ровињ, по петти пат ja собра Јава-заедницата . Со повеќе од 250 учесници и повеќе од 55 предавања, ова беше најголемата „JavaCro“ конфе …

Meѓународна награда за КИНГ ИЦТ

На Регионалниот форум на Европа за социјална сигурност кој се одржа во Стокхолм од 18 до 20 април 2016 год., решението на КИНГ ИЦТ електронски записи (ЕРПС) за Хрватскиот завод за пензиско осигурување сe вброи меѓу наградените проекти, според изборот …

Заврши проектот за техничка помош ИПА 2011 во Агенција за плаќања во земјоделството

Во четврток - 12 мај 2016 година, свечено е одбележано завршувањето на проектот за техничка помош ИПА 2011 „Јакнење капацитети на хрватската Агенцја за плаќања, во подготовка за новите ЗПП и ЗРП-реформи“ во кој КИНГ ИЦТ учествуваше како д …

КИНГ ИЦТ го потврди сертификатот за одржување на САП-системи

КИНГ ИЦТ успешно го заврши процесот на ревизија на сертификатот за одржување на САП-системот. „Partner Center of Expertise“ (ПЦОЕ) е многу тешка и обемна ревизија што се врши на секои две години, а резултатот е сертификат кој е потребен …

учествуваат во 16-то издание на Microsoft WinDays

Шестнаесеттото издание на Microsoft WinDays ќе се одржи во Пореч од 26 до 29 април 2016 година. Секоја година конференцијата ги претставува новостите од светот на технологијата и бизнисот, каде што по правило се среќаваат повеќе од 1 500 учесници.На …

Конференцијата MS NetWork 6 Неум, 18-20.4.2016

MS NetWork 6 конфренцијата ќе се  одржи од 18 до 20.4.2016 год. во Неум (БиХ). Учесниците на конференцијата ќе бидат во можност да присуствуваат на предавањата од шест тематски целини. Предавањата ќе бидат поврзани со развојот, инфраструктурата …

КИНГ ИЦТ стана Златен партнер на ЦИСКО

КИНГ ИЦТ се стекна со статус на  Златен партнер (Gold Certified) на компанијата ЦИСКО Системс (CISCO Systems) во областа на мрежни технологии. Со стекнување статус на Златен партнер, КИНГ ИЦТ влезе во елитниот круг на ЦИСКО-партнери со ова ниво …

Ќе учествуваме на 15-тата Cisco Connect конференција

На 7 и 8 април 2016 година  во хотелот Парк, Плаза Хисриа во Пула ќе се одржи 15-тиот Cisco Connect. На конференцијата ќе бидат презентирани тековните предизвици на денешницата, соопшени бизнис-решенија, како и резултатите на избрани одлуки. Во …

Учествувавме на Денови на кариера РИТ во Дубровник и Загреб

Компанијата КИНГ ИЦТ учествуваше на Деновите на кариера што за своите студенти ги организира Рочестер институтот за технологија. Оваа година Деновите на кариера се одржаа на 3 март во Дубровник и на 17 март во Загреб. На настанот во Дубровник, нашио …

Гостување на Економскиот факултет во Загреб

На Економскиот факултет во Загреб, КИНГ ИЦТ вчера одржа предавање за студентите на постдипломски студии по маркетинг кај д-р Мирослав Мандиќ, на предметот Управување на односите со клиентите (CRM). За CRM-алатка зборуваше Игор Андриќ, експерт за …

11. Ден на отворени интеграции

Колку ќе бидеме конкурентни и атрактивни како друштво таква иднина ќе заслужиме. Ние, во бизнис-заедницата ИКТ (ICT) бараме видливи, мерливи и брзи промени кои во фокусот ќе ги стават интересите на општеството, стопанството и граѓаните, подготвени см …

Најавуваме 11-ти ден на отворени интеграции

Со особено задоволство најавуваме дека Денот на отворени интеграции ќе се одржи на 17 март 2016 година во хотелот Антуновиќ, во Загреб. Бизнис–информатичка конференција на КИНГ ИЦТ „Ден на отворени интеграции“ се одржува по 11. пат …

Предавање на конференција Javantura v3

КИНГ ИЦТ ќе учествува на третото издание на Javanture - стручна конференција за Јава и сродните технологии. Јава е еден од најпопуларните програмски јазици во светот кој се користи од страна на повеќе од девет милиони програмери, а конференцијата …

ZABBIX - нов партнер на КИНГ ИЦТ

КИНГ ИЦТ стана прв сертифициран партнер на Zabbix во Хрватска Zabbix LLC е компанија за развој на софтвер со седиште во САД, Европа и Јапонија. Основна дејност на компанијата е развој на „open source“ софтвер за надзор на мрежни сервси и …

Систем на паметна куќа во летниковец од 15-тиот век

Секогаш е предизвик поврзувањето на традиционалната архитектура со барањата на модерниот живот. Во еден таков проект учествуваше и даде свој придонес КИНГ ИЦТ. Од урнатините од 15-тиот век е изградена ексклузивна вила за одмор. Pugliesi замокот, кој …

Одржавме предавање на конференцијата „Советување за безбедноста на информатичките системи“

Во четврток, 10.12.2015 година, во организација на Заводот за безбедност  на информатички системи  се одржа конференција „Советување за безбедноста на информатичките системи“, во хотел Антуновиќ. Оваа година конференцијата беше …

Презентација на нови решенија за центри за податоци

Во четврток, 2611, во организација на КИНГ ИЦТ беше одржана презентација на најновите решенија за центри за податоци.Преку презентација и демоприкажување, околу 40 заинтересирани учесници имаа можност да видат решенија на два принципала на КИНГ ИЦТ - …

Хрватски води и КИНГ ИЦТ на ГИС денот

Во среда,  18.11.2015 во организација на Хрватската агенција за животна средина и природа ќе се обележи ГИС денот. ГИС денот се обележува секоја година во ноември во рамките на Недела на географија, на која поединци и институции кои ја користат …

Предавање на конференцијата ЦУЦ 2015

Оваа година конференцијата на КАРНет ЦУЦ (CARNet CUC) насловена како „Нове-школе“ ќе се одржи на 18 и 19 ноември во Дубровник. Во текот на конференцијата, чијашто основа е трансформацијата на наставно-образовниот процес, со цел да се соз …

Учествуваме во Advanced Technology Days 11

На 18. и 19. ноември 2015. во Синестар Арена Загреб ќе се одржат 11-ти по ред Мајкрософт Advanced Technology Days.Ве покануваме да го посетите предавањето на експертот од КИНГ ИЦТ Далибор  Марготиќ насловено како „Преносни BI алатки од дом …

Претставување на CROW проектот на Деновите на ИПП

На 15. И 16. Октомври 2015 година, во големата сала на Геодетскиот факултет во Загреб, се одржа конференција посветена на инфраструктурата на просторните податоци – Денови на ИПП. Организатор на конференцијата беше Државната геодетска управа. Ц …

Институтот за технологија Рочестер во посета на КИНГ ИЦТ: Ден на предавање во КИНГ ИЦТ

KING ICT со особено задоволство ги дочека студентите на додипломскиот стручен студиум на RIT (Rochester Institute of Technology Croatia).Студентите од RIT имаа редовен студентски ден, но на друга локација, во компанијата KING ICT. Ваквата соработка н …

КИНГ ИЦТ го имплементира единствен систем на заштита во новиот центар на РАЛУ Логистика

КИНГ ИЦТ успешно го имплементираше комплексен проект во новиот логистички дистрибутивен центар РАЛУ логистика во Ругвица. РАЛУ логистика е компанија која обезбедува транспорт, складирање, магацинско работење и дистрибуција на стоки во студениот лане …

ВО САРАЕВО ГИ ПРЕТСТАВИВМЕ КОНЦЕПТИТЕ НА ТЕХНИЧКА ЗАШТИТА

Во рамките на Конференцијата XV Денови на криминалистички науки, 2 октомври 2015 година беше одржана Меѓународна научна конференција насловена како „Криминологија и криминалистика во функција на управување со квалитетот На системи за безбедност …

КИНГ ИЦТ стана GOLD SAP VAR партнер

КИНГ ИЦТ постигна највисок партнерски статус на SAP и стана GOLD SAP VAR партнер.Носителите на овој статус се партнери кои создаваат, продаваат, одржуваат и имплементираат SAP решенија за клиентите, компании од сите големини во различни индустрии и а …

ХЖ Инфраструктура воведе нов информатички систем за управување со имот

ХЖ Инфраструктура започна сеопфатен проект Воведување на интегриран систем Asset Management за управување со имот, со цел да го модернизира своето деловно работење и ефикасно да ги следи трендовите во сите области на деловното работење, по примерот н …

Најдобрите програмери од Техничкиот факултет во КИНГ ИЦТ

На натпреварот Code.Challenge 2014 пријавени се  23 студентите кои во текот на семестарот внимателно ги решаваа своите задачи и собираа поени, и за нивната напорна работа и посветеност беа наградени. Наградите беа доделени на тројцата најдобри, …

SAP форум во Загреб

КИНГ ИЦТ учествува како златен партнер на SAP на форумот кој ќе се одржи во среда на        17 Јуни, 2015 во концертната сала Ватрослав Лисински. Овогодинешниот SAP форум се одржува под мотото "Стартувај едноставно …

Презентација на Fortinet – ново решение

На 11.06.2015 год се собраа околу 20 заинтересираните корисници на кои поблиску им се претставени најновите решенија од Fortinet.Fortinet има развиено решенија кои помагаат во сеопфатна заштита на ИКТ инфраструктурата и веб апликациите од внатрешни и …

Фина форум

Во среда 20 мај 2015 година, во организација на Финансиската агенција одржан е ФИНА Форумот  2015  и доделена е  наградата Златен биланс за 2014 година.Називот на овогодинешниот ФИНА  форум е "Како да се биде дел од дигиталната ек …

Враќање на FOI: поранешен студент претставува КИНГ ИЦТ на 4. Денови на кариера

Во четврток 28 мај, 2015 година Центарот за поддршка на студентите и развој на кариерата на Факултетот за организација и информатика организира четврти пат по ред Ден на кариера под назив "Совети & трикови 4 ИТ бизнис гикови". На дел од програма …

КИНГ ИЦТ конференцијата Мипро 2015 година

КИНГ ИЦТ традиционално учествува на Мипро конференцијата, која оваа година се одвива во Опатија од 25 до 29.05.2015 година. На овогодинешната конференција предавање во име на КИНГ ИЦТ ќе одржи менаџерот за бизнис развој Ивица Иванчиќ, со темата на " …

КИНГ ИЦТ на Microsoft WinDays15 конференција

Петнаесетото издание на Microsoft WinDays се одржа во Умаг, од 21 до 24 април 2015 година. Конференцијата ги претстави новостите од светот на технологијата и бизнисот,  и се среќаваат повеќе од 1500 учесници. И оваа година, КИНГ ИЦТ ќе учествув …

Уште 10 дена до 10. Денови на отворени интеграции КИНГ ИЦТ

Ве покануваме да присуствувате на конференцијата, која годишно собира повеќе од 300 учесници, менаџери и членови на одборот на истакнати приватни и јавни компании, влијателни бизнисмени и експерти, претставници на јавната и државната администрација. …

Уште 10 дена до 10. Денови на отворени интеграции КИНГ ИЦТ

Ве покануваме да присуствувате на конференцијата, која годишно собира повеќе од 300 учесници, менаџери и членови на одборот на истакнати приватни и јавни компании, влијателни бизнисмени и експерти, претставници на јавната и државната администрација. …

Кинг ИЦТ стана златен партнер на Microsoft за CRM

КИНГ ИЦТ се стекна со статус на златен партнер за CRM (Customer Relationship management), станувајќи првиот Microsoft партнер со такво ниво на компетентност во Хрватска. Со добивањето на Microsoft Gold компетенција, КИНГ ИЦТ влезе во многу мала груп …

КИНГ ИЦТ го спонзорира натпреварот за најдобрите програмери

На Техничкиот универзитет Загреб во тек е Tvz Code Challenge 2014 - натпревар за избор на најдобрите програмери во една генерација. Натпреварот се состои во решавање на мали проблеми задачи за ограничен временски период, во некој од најпопуларните п …

КИНГ ИЦТ учествуваше на 16. конференција на ЦУЦ

Шеснаесеттата конеренција за корисниците на ЦАРНет (ЦУЦ) се одржа од 19 до 21 ноември 2014 година во хотелот Антуовиќ во Загреб. Конференцијата се одржа под покровителство на Претседателот на Република Хрватска, Министерството за наука, образование и …

Десеттата по ред Конференција Денови на напредната технологија

Десеттата по ред Конференција Денови на напредната технологија, се одржа на 12 и 13.11.2014 година  во Cinestar Арена Центар Загреб. Предавањата  на конференцијата беа насочени кон иновациите во областа на Cloud Computing, развојот на мобил …

КИНГ ИЦТ на Microsoft Конференција на софтвер за управување со средства (SAM)

Конференцијата на тема "Управување со софтверските средства (SAM): дали сме подготвени на барањата поставени од страна на новите трендови?"  е одржана на 21.10.2014 година во хотел Doubletree by Hilton  во Загреб. Конференцијата беше орган …

КИНГ ИЦТ го потврди својот статус како сертифициран SAP PCOE

КИНГ ИЦТ успешно го помина на процесот на ресертификација  за SAP "Партнер центар за експертиза". Овој сертификат се спроведува на секои две години, а КИНГ ИЦТ статусот  на SAP PCOE го стекна уште во 2012 година. Сертификатот  "Партнер …

КИНГ ИЦТ во конзорциум кој ќе спроведе значителен ИПА проект во Агенцијата за плаќања во земјоделството

Во Загреб е свечено обележан почетокот на значаен проект со кој Агенцијаta за плаќања во земјоделството, рибарството и руралниот развој ќе овозможи спроведување на реформи на Европските земјоделски политики и политиката за рибарството. Започна п …

КИНГ ИЦТ стана партнер на фирмата САП Вест Балканс (SAP West Balkans)

КИНГ ИЦТ стана партнер на фирмата САП Вест Балканс д.о.о. Ова партнерство му овозможува на КИНГ ИЦТ  да  ги понуди своите САП-надлежности  на пазарите во Босна и Херцеговина и Македонија.Со овој потег КИНГ ИЦТ ја потврдува својата стра …

КИНГ ИЦТ на SAP Форум

КИНГ ИЦТ учествува како златен партнер на SAP форум кој ќе се одржи во среда, 04 јуни 2014 година во Golf & Country Club во Загреб. Оваа година SAP Форумот е организиран под мотото "Иновации за едноставност во работењето", а темата на Конференциј …

6. Меѓународно советување за железници

КИНГ ИЦТ учествува на 6-тото меѓународно советување за железници во организација на Хрватското друштво на железнички инженери (ХДЖИ) Шестото меѓународно  советување на ХДЖИ  на тема "Инвестициите во железниците како поддршка на развојот на …

КИНГ ИЦТ на конференција во Geek Собирање ИКТ

Иван Павиќ од КИНГ ИЦТ учествува како говорник на конференцијата на geek Собирање, кој ќе се одржи во Осиек, 08-10 Мај. Конференцијата посветена на програмирањето се одржува по втор пат и на предавањата  и  во работилниците се среќаваат екс …

КИНГ ИЦТ имплементира систем за планирање и за управување со процесот на продажба за компанијата ДОК-ИНГ

ДОК-ИНГ е хрватска компанија со подружници во САД и во Јужна Африка. Компанијата е специјализирана за производство на роботизирани системи и на опрема за посебни намени - возила за деминирање, машини за работа во рудник и роботизирани противпожарни у …

Конференција МС Нетворк 4 Бања Вруќица (БиХ), 14 и 15 април 2014 година.

Конференцијата Microsoft NetWork 4 ќе се одржи во Бања Вруќица (БиХ) на 14 и 15 април 2014 година. КИНГ ИЦТ е еден од „голд“ спонзорите и на конференцијата учествува со предавања за примената на CRM решениа во финансискиот сектор како и и …

КИНГ ИЦТ на конференцијата Виндејс на Мајкрософт 14

Четиринаесеттото издание на Виндејс на Мајкрософт се одржува во Умаг од 7 до 10 април 2014 година. Конференцијата, на која ќе бидат претставени новините од светот на технологијата и на работењето, ќе обедини повеќе од 1.500 учесници.И оваа година КИН …

Целта е достижна

Водечкиот регионален систем-интегратор, компанијата КИНГ ИЦТ веќе деветти пат ја одржа својата годишна конференција, „Ден на отворени интеграции“. И оваа година конференцијата обедини повеќе од 300 учесници од информатичката и од другите …

Уште 10 дена и - целта е остварлива

Ден на отворени интеграции, годишна конференција на компанијата KING ICT (КИНГ ИЦТ), се одржува на 20.3.2014 година во хотелот „Антуновиќ“ во Загреб. ICT-индустријата е еден од четирите столба на Националната индустриска стратегија во Р …

Нов систем на продажба за ХЖ Патнички превоз

Во ХЖ Патнички превоз, во рок од 18 месеци, ќе биде имплементиран нов интегрален систем на продажба и на резервација на билети. Управата на ХЖ Патнички превоз потпиша договор со избрана група понудувачи, составена од компаниите Шаит унд Бахман ГмбХ о …

Нов член на тимот на КИНГ ИЦТ

Од 1 ноември на КИНГ ИЦТ ѝ се приклучи Роко Роиќ, на позицијата директор на софтверски испораки. Г. Роиќ е реномиран стручњак во ИТ-секторот, со повеќе од 15 години искуство во развојот на ИТ-системите. Со оваа аквизиција КИНГ ИЦТ ја потврди својата …

КИНГ ИЦТ ЗАВРШИ ГОЛЕМ БЕЗБЕДНОСЕН ПРОЕКТ НА ПРИШТИНСКИОТ АЕРОДРОМ

Kaко дел од проектот за јавно-приватно партнерство на косовската Влада со турско-францускиот конзорциум Limak - Aeroports de Lyon, на меѓународниот аеродром во Приштина е изграден нов терминал што ги задоволува најстрогите безбедносни критериуми на Е …

Нов член на Управата на КИНГ ИЦТ

Со одлука на Надзорниот одбор на КИНГ ИЦТ, Сенди Радиќ, досегашен директор на Секторот за реализација на проекти, е именуван за трет член на Управата на КИНГ ИЦТ. На ниво на компанијата,  г. Радиќ првенствено ќе биде одговорен за сегментите ефи …

ЕМЦ му додели на КИНГ ИЦТ највисок партнерски статус во РХ

Со оглед на остварените деловни резултати во 2013 година и на досегашното партнерство со компанијата ЕМЦ, на КИНГ ИЦТ Хрватска му е доделен највисок партнерски статус EMC Solution Provider Partner – Signature. ЕМЦ им го доделува овој статус ис …

Наградена кампањата за заедничка земјоделска политика на ЕУ спроведена од КИНГ ИЦТ и од партнерите

Маркетинг кампањата со која хрватските земјоделци беа информирани за заедничката земјоделска политика на ЕУ го освои престижното второ место во конкуренција на дури 118 проекти на годинашното доделување награди за комуникација за Заедничката земјодел …

САП-сертификат за почитување на стандардите за квалитет

КИНГ ИЦТ во целост ги задоволува строгите норми за почитување на стандардите за квалитет што САП ги поставува пред своите партнери. Годишната ревизија на компанијата САП, со која се проверува почитувањето на стандардите за квалитет од партнерите на …

КИНГ ИЦТ организираше презентација на решението Winshuttle

Минатата недела во организација на КИНГ ИЦТ беше одржана презентација на решението Winshuttle. Решението го претставија Марко Ненадовиќ, водител на решението, од КИНГ ИЦТ, и Кристофер Таун и Израел Розалес од „Виншатл“. Во прашање е реше …

КИНГ ИЦТ на симпозиумот „Медицинска информатика 2013“

Симпозиумот „Медицинска информатика 2013“ се одржува во Дубровник од 7 до 9 ноември. Еден од поканетите предавачи на симпозиумот е м-р Синиша Кезиќ од КИНГ ИЦТ.  Овој симпозиум е единаесетти собир на стручњаци од подрачјето на медиц …

Со вас споделуваме 15 години успех!

Ви благодариме на довербата што трае веќе 15 години. Денес сме регионална компанија со искуство и со референции што заслужуваат внимание. Почнавме како продавница на информатичка опрема на „КИНГ Рачунала“, но 2004 година е година на наше …

Решенија за либерализиран енергетски пазар

Голем и комплексен проект за најголемиот снабдувач со топлинска енергијаКомпанијата КИНГ ИЦТ го имплементира решението SAP IS-U во словенечката компанија „Енергетика Љубљана“.КИНГ ИЦТ ја изведе оваа имплементација во рамките на сеопфатнио …

КИНГ ИЦТ партнер на „Научниот пикник“

Годинашниот „Научен пикник“ беше одржан на 15 септември во паркот на Боќарски дом во Загреб. Како партнер на пикникот и покровител на настапот на естонските популаризатори на науката од научниот центар АНАА, КИНГ ИЦТ уште еднаш го даде св …

е-уписи во училиштата и на факултетите

Веќе повеќе години КИНГ ИЦТ работи на информатички проекти во образованието. Тимот од десетина експерти, носители на голем број сертификати, разви решенија за информатизација на образованието врз основа на врвни технологии. Последниот резултат на усп …

Договор за соработка со компанијата „Астриум“

КИНГ ИЦТ потпиша договор за соработка со компанијата „Астриум“, водечка компанија во сегментот на примена на сателитски технологии. Договорот за ексклузивна соработка е потпишан за територијата на Хрватска, а со потпишувањето на договорот …

САП му додели повисок партнерски статус на КИНГ ИЦТ

Годинашната ревизија на компанијата САП, со која се проверуваат компетенциите на партнерот, покажа дека КИНГ ИЦТ заслужи повисок партнерски статус.Врз основа на резултатите од активностите во маркетингот и во продажбата, КИНГ ИЦТ премина од бронзен н …

КИНГ ИЦТ одржа предавање на САП-форумот

КИНГ ИЦТ веќе традиционално учествува на САП-форумот на кој ги претставува своите искуства и искуствата на своите корисници во примената на САП-решенијата. Оваа година се одлучивме за презентација на решение што овозможува побрз и полесен развој, как …

КИНГ ИЦТ на меѓународниот собир МИПРО

КИНГ ИЦТ  веќе традиционално учествува на меѓународниот собир МИПРО. Годинава  експертите на КИНГ  ќе ги пртстават САП ЦРМ и САП фор Јутилитис - решение за либерализиран енергетски пазар.  Предавањето со наслов „САП ЦРМ ( …

Одржано предавање пред студентите за CRM

Во рамките на редовните предавања на д-р Мирослав Мандиќ, за CRM од прва рака говореа Томислав Видец и Ивица Иванчиќ. Целта на предавањето беше на студентите да им се приближи кориснички ориентираното работење и да се претстави како КИНГ го користи с …

Тринаесеттото издание на деловно-технолошката конференција Microsoft WinDays ќе се одржи во Умаг

Тринаесеттото издание на деловно-технолошката конференција Microsoft WinDays ќе се одржи во Умаг од 22 до 26 април 2013 година. Цел на конференцијата е запознавање на посетителите со најновите технологии, како и размена на знаења и на искуства на ист …

Одржана 8. конференција „Ден на отворени интеграции“ на КИНГ ИЦТ

Оригинални идеи што се пред конкуренцијата, мултидисциплинарност и долготрајна и фокусирана работа претставуваат предуслов за успех, истакна проф. Иван Ѓикиќ, најпознат хрватски научник во светот, во своето предавање за креативноста и образованието ш …