Новости

Враќање на FOI: поранешен студент претставува КИНГ ИЦТ на 4. Денови на кариера


Во четврток 28 мај, 2015 година Центарот за поддршка на студентите и развој на кариерата на Факултетот за организација и информатика организира четврти пат по ред Ден на кариера под назив "Совети & трикови 4 ИТ бизнис гикови".


На дел од програмата "Бизнис и ИТ кариерна патека" поранешни студенти на ФОИ ќе ги споделат своите искуства на студирањето на ФОИ и лична приказна за кариера по дипломирањето. Меѓу говорниците ќе биде Марготиќ  Далибор, раководител Одделот за  деловна интелигенција и база на податоци во КИНГ ИЦТ.

Далибор ќе зборува за својата работа во КИНГ ИЦТ, проектите на кои е ангажиран и предизвиците со кои што секојдневно се соочува, и на тој начин сегашните студенти ќе ги приближи до практичните искуства во светот на ИКТ.

Повеќе за 4. Денови на кариера може да дознаете на веб- страницата на ФОИ.