Новости

Фина форум


Во среда 20 мај 2015 година, во организација на Финансиската агенција одржан е ФИНА Форумот  2015  и доделена е  наградата Златен биланс за 2014 година.

Називот на овогодинешниот ФИНА  форум е "Како да се биде дел од дигиталната економија", и покрај  помошникот-министер на Дирекцијата за е-Хрватска  Леде Лепри , Борис Врабец од Гартнер и претседателот на Управниот одбор на ФИНА  Анѓелка Бунета, учествуваше  и претседателот на управата на КИНГ ИЦТ  Пламенко Баришиќ.

Панелисти на јавноста и гоприближи ја  начинот на кој дигитализација може да придонесе за ефикасност на хрватската економија и да се обезбеди значителни заштеди преку намалување на оперативните трошоци.

Во вториот дел на програмата на најуспешните компании им  беа доделени награди  Златен биланс. Златен биланс е награда што ја добиваат најуспешните претприемачи.

На церемонијата на доделувањето на наградите присуствуваа и претставници на Владата, предводени од Зоран Милановиќ, претседател на Владата на Хрватска.

Повеќе информации за форумот ФИНА прочитате на официјалниот веб-сајт.